Komplex gépipari megoldások

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00540

"A Cadsol Kft. eszközbeszerzése és új termelőcsarnok fejlesztése"

A CADSOL Mérnökiroda, Gyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató 2022. március 2-i döntésének értelmében 125 299 987 Ft összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesített.

Projekt alapadatok:

  • A kedvezményezett neve: CADSOL Mérnökiroda Kft.
  • A projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00540
  • A fejlesztés tárgya, célja: A kedvezményezett a pályázat keretében egy új üzemi gyártócsarnok megépítését és eszközbeszerzést tervez megvalósítani.
  • A szerződött támogatás összege: 125 299 987 Ft.
  • A projekt teljes költségvetése: 178 999 982 Ft
  • A támogatás intenzitása: 70%
  • A projektmegvalósítás időszaka: 2022.06.01-2024.03.03

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A vállalkozás új üzemcsarnokot épít a pellérdi ipari parkban található, tulajdonában álló üres telken. A termelőcsarnok 324 m2 alapterületű, acél vázszerkezetű, hőszigetelt fal- és tetőszerkezetű épület lesz. A cég az épület fűtését a projekt keretében megvalósuló 48 kW névleges teljesítményű, levegő-víz hőszivattyú rendszer, míg villamosenergia-fogyasztásának nagy részét egy 49 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítésével biztosítja. Az új csarnokba telepítésre kerül a gyártás során felhasznált nagy méretű és súlyú munkadarabok, anyagok, alkatrészek mozgatásához 1 db 24 m-es kétoldali darupálya, egy 12 m fesztávú és 5 tonna teherbírású daruval együtt, ami javítja a vállalkozás hatékonyságát, fokozza termelékenységét.

A cég a pályázat keretében eszközbeszerzést is megvalósít, melynek keretében beszerzésre kerül 1 db ipari kollaboratív robot, mely egy általános felhasználású precíziós eszköz. A robotkart a gyártási folyamatok több fázisában is tudják hasznosítani különösen a precíziós hegesztés területén. A gép beszerzésével elkerülhetőek a munkaidő-többletet és hosszabb gyártási folyamatot jelentő nem megfelelően végzett munkák. Beszerzésre kerül továbbá egy hegesztőpad és egy új hegesztő berendezés is, melyek használatával az összeállítási munkálatok végzése pontosabb és gyorsabb lesz ez által javul a vállalkozás hatékonysága. A gépészeti tervezési tevékenység végzéséhez magas minőségű, tervezésre alkalmas laptop beszerzését is megvalósítja a vállalkozás.

A cég munkavállalói közül 4 fő nyelvi képzésen vesz részt. A dolgozók számára a Office 365 felhőalapú szolgáltatás igénybe-vétele is megvalósul.

Sajtóközlemény